Parròquia de St. Salvador de Picamoixons.

mm

Església de Sant Salvador

L’Església de Sant Salvador de Picamoixons, és una església que pertany al municipi de Valls (Alt Camp) protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

L’església està situada a la part més antiga de la població. La façana principal dona a una petita plaça i part de l’edifici té construccions annexionades. És d’una nau de cinc trams, amb capelles laterals separades per pilars acabat en capitells decorats amb motius vegetals, que sostenen arcs ogivals, els quals s’expressen exteriorment en grans contraforts. En les capelles s’obren unes finestres ogivals amb vidrieres de colors.

Església de Sant Salvador

La volta de l’església és d’aresta, en la qual les nervadures es troben cobertes d’un estuc gris que les distingeix del color ocre de la resta de l’edifici. La façana exterior acaba en un frontis triangular. L’església respon a un estil neogòtic, derivat tipològicament dels nombrosos exemples de gòtic existents a la regió, amb elements romànics.

El 1906 s’aixecà l’església de Sant Salvador, a partir del projecte de Ramon Salas i Ricomà, arquitecte de la diòcesi de Tarragona. Posteriorment, l’arquitecte Francesc Villar i Carmona projectà el campanar, que es va construir als peus de l’església, a la banda dreta.

 

Església de Sant Salvador