Ordenació diaconal de Mn. Damiá

 

EL SEMINARISTA DAMIÀ TARRAGÓ ÉS ORDENAT DIACA A ALCOVER

L’arquebisbe Joan Planellas ha conferit l’orde del diaconat al seminarista Damià Tarragó Garcia aquest passat diumenge, dia 20 de febrer del 2022, a la tarda, a l’església parroquial Ntra. Sra. de l’Assumpció d’Alcover després d’un any i mig de servei pastoral en aquesta parròquia.
L’eucaristia va ser concelebrada pel vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny; el rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya, Mn. Armand Puig; el rector i vicari de la parròquia de l’Assumpció d’Alcover, Mn. Víctor Mosquera i Mn. Pere Joan Figueras, respectivament, i per nombrosos preveres de l’arxiprestat de l’Alt Camp i d’arreu l’arxidiòcesi. La celebració, sostinguda en els cants pel grup de música Reina de la Pau, del qual en forma part l’ordenand, va comptar, també, amb companys seus seminaristes, diaques, familiars, amics i feligresos de les parròquies on ha servit pastoralment.
Arquebisbe Joan: «Damià, en Maria tens el gran model del teu diaconat»
«Com a diaca, servidor de Jesucrist, que es comportà com a servidor entre els seus deixebles», va expressar l’arquebisbe Joan en l’homilia, «fes de cor la voluntat de Déu i, ple de la seva caritat, serveix tothom amb alegria, especialment els més pobres, igual com serveixes el Senyor. […] Exerceix el teu ministeri amb santedat i generositat». També va convidar a l’ordenand a «maldar perquè la fe no quedi reclosa merament en una esfera espiritual i privada, allunyada de la vida real. […] La Paraula de Déu, acollida en les celebracions i en la pregària, ha d’impregnar la vida concreta».

L’arquebisbe va encoratjar al nou diaca a emmirallar-se en les actituds de Maria. «En ella hi tens el gran model del teu diaconat. Només així, en la comunitat que t’assenyali l’Església i, fent comunitat amb el prevere o preveres que t’acompanyin, podràs contribuir a dur a terme una comunitat calorosa, on els “creients” puguin sentir-se també “germans”».
Com és propi d’aquest ritu, el nou diaca va manifestar la seva voluntat d’acceptar el ministeri i va prometre obediència al Sr. Arquebisbe i als seus successors, es va prostrar al terra en una doble actitud d’humilitat i d’adoració tot cantant les lletanies dels sants, va ser revestit per Mn. Víctor Mosquera i Mn. Miquel Marimon, diaca, amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica. Seguidament se li van lliurar els Evangelis i amb el bes de la pau, el Sr. Arquebisbe el va acollir com a col·laborador seu, gest que va realitzar, de manera simbòlica, amb la resta de diaques allí presents.
Mn. Damià Tarragó: «Només puc donar gràcies per aquest regal de Déu»
Abans de cloure la celebració el nou ordenat, visiblement emocionat, va manifestar el seu agraïment «per tants regals i gràcies» que Déu l’ha concedit. «El Senyor ha mirat la petitesa del seu servent i, malgrat això, m’ha escollit. Per a mi, aquest regal de Déu és un honor que no és pot explicar», va expressar.

Mn. Damià va agrair l’acompanyament del Sr. Arquebisbe en aquest darrer any i la tasca dels rectors i formadors del Seminari Major Interdiocesà com també dels rectors de parròquia que l’han acompanyat, en especial al llarg d’aquesta darrera etapa a l’Alt Camp.
En les seves paraules, el nou diaca també va tenir ben present a la seva família, als grups de pregària on ha crescut i al grup de música Reina de la Pau, i va encoratjar als presents a ser sants i ferms des de la pròpia vocació.

Ben vostre.
El rector: Mn. Víctor Mosquera Ramos