Parròquia de St. Andreu apòstol de Farena

Sant Andreu apòstol de Farena

Església de Sant Andreu

L’església de Sant Andreu apòstol està situada al punt més alt de Farena., al municipi de Mont-ral (l’Alt Camp) protegida com a bé cultural d’interès local.

La construcció de l’edifici data d’època romànica, probablement del segle XII, posteriorment, va experimentar diverses reformes en els segles XVII i XVIII. Segons l’autor Josep Iglésies i Fort de Reus (Baix Camp), l’estructura original d’aquesta església formava part de l’antic castell de Farena del qual només resten parts d’alguns murs dintre de Can Vilalta, finca veïna amb l’edifici religiós.

Consta d’una sola nau amb volta de canó, capçalera plana, diverses capelles, i coberta de teula a dos vessants. La porta d’accés està situada en una façana lateral És d’arc de mig punt amb dovelles de pedra. Als peus de la nau s’eleva el campanar de paret, amb dues obertures d’arc de mig punt i acabament triangular d’època posterior.

Església de Sant Andreu apòstol

L’església està sota l’advocació de Sant Andreu apòstol, a Catalunya és també patró entre altres llocs la Selva del Camp (Baix Camp), de Serinyà al Pla de l’Estany, Sant Andreu de Llavaneres al Maresme, i de Sant Andreu del Palomar, avui districte de la ‘gran’ Barcelona.

 

 

Panoràmica de Farena