PEREGRINACIÓ A TERRA SANTA 2022

𝗔𝗿𝘅𝗶𝗽𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗹’𝗔𝗹𝘁 𝗖𝗮𝗺𝗽 𝗔𝗟𝗖𝗢𝗩𝗘𝗥
«𝗨𝗻𝗮 𝘃𝗲𝗿𝗶𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗲𝗾𝘂𝗲𝘀𝗶»
Enguany, després de dos anys tancats per la pandèmia, hem pogut realitzar un pelegrinatge arxiprestal a Terra Santa. Terra Santa com va dir sant Pau VI és el cinquè evangeli i ningú pot quedar igual després d’haver-la visitat.
El nostre recorregut, tal i com trobem als evangelis sinòptics, es va iniciar a la Galilea passant per la vall del Jordà per arribar a Jerusalem. Així doncs, vam fer estada a Natzaret, tot just davant de la casa de la Mare de Déu (basílica de l’Anunciació) i des d’allí vam visitar els llocs més emblemàtics dels evangelis; Canà, Cafarnaüm, Llac de Tiberíades, etc…
Després d’haver recorregut la Galilea, vam fer camí cap a la Judea i vam fer estada a Betlem, visitant la basílica de la Nativitat i el camp dels pastors, tot passant per Jericó i fent una parada al riu Jordà per poder renovar les nostres promeses baptismals.
Finalment, vam arribar a Jerusalem. Tota la ciutat és en si mateixa el lloc més sant i sagrat pels cristians. A Jerusalem trobem; La casa de Caifàs (Gallicantu), el Cenacle, la Dormició de Maria, l’hort de les Oliveres, la Tomba de la Mare de Déu, la cova de Getsemaní, el lloc de l’Ascensió, el Pater Noster, Dominus Flevit, i com no, el lloc més sagrat que és la basílica del Sant Sepulcre que reuneix dintre seu el turó del Calvari i el propi Sant Sepulcre, lloc de la tomba i on va ressuscitar Jesucrist.
L’últim dia vam poder celebrar l’eucaristia a Abu Gosh, lloc on es commemora que hi havia el poble d’Emmaús. Vam prendre consciència de tot el que havíem vist i sentit i de com, en tornar a casa, ens hem de sentir testimonis del crist ressuscitat tal i com van ser els deixebles d’Emmaús.
Aquest pelegrinatge ha comptat amb trenta sis participants que de segur ja no podran tornar a escoltar les Sagrades Escriptures tal i com ho feien abans. I per aquells que no heu pogut venir, us deixem unes instantànies que mostren només una miqueta de totes les experiències viscudes.

𝗕𝗲𝗻 𝘃𝗼𝘀𝘁𝗿𝗲.
𝗠𝗻. 𝗩𝗶́𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗠𝗼𝘀𝗾𝘂𝗲𝗿𝗮 𝗥𝗮𝗺𝗼𝘀