Viatge a Betlem

Arxiprestat de l’Alt Camp ALCOVER
VIATGE A TERRA SANTA ANY 2022

El grup de l’Arxiprestat de l’Alt Camp, durant el viatge de peregrinació per Terra Santa, va visitar el dia 14 de juliol del 2022 la Basílica de la Nativitat a Betlem, lloc exacte on es va produir el naixement de Jesús.

El lloc Santíssim del Naixement de Jesús a Betlem

Lloc exacte on es va produir el naixement de Jesús.

L’estrella de plata revela el lloc on Déu Fill va venir per primera vegada, ocult en el cos d’un nen.

El lloc del Naixement de Jesús està marcat per una estrella de plata a terra i, damunt seu, es va construir la Basílica de la Nativitat, a Betlem, perquè fos notori als homes on va néixer el Salvador. El lloc és real, i està delimitat per l’espai, i marca la realització d’un esdeveniment històric, d’alguna cosa que va succeir realment en el temps.

L’estrella de plata està col·locada en el lloc exacte en què es va produir el naixement de Jesús, de manera tal que qui ho visita, pot contemplar, amb admiració, el misteri de Déu infinitament majestuós i gran, que sense deixar de ser el que és, Déu omnipotent i inabastable, decideix encarnar-se, assumir una naturalesa humana, i néixer en el temps, i manifestar-se als homes com un feble nen.

El fet no pot suscitar més que sorpresa i admiració, els quals han de donar pas a l’adoració i a l’acció de gràcies, tant més, com que el prodigi inimaginable de l’Encarnació de la Paraula divina, va tenir com a únic i exclusiu motor a l’Amor de Déu.

És la gràcia la que converteix cada cor humà en un Nou Betlem.

Mn. Víctor Mosquera Ramos