Dones del Remei

Mare de Déu del Remei

Les dones del Remei i el seu origen

L’origen de les dones del Remei es troba duran la celebració de les festes decennals, en la festa de Coronació Canònica de la Imatge de la Mare de Déu del Remei, l’any 1989.

La coronació canònica de la Mare de Déu del Remei es va celebrar el mes de juliol de l’any 1989. Passades les festes, va quedar com a proposta recordar cada deu anys aquest fet i retre homenatge a la Mare de Déu del Remei amb unes festes extraordinàries, amb la seva vinguda al poble i diverses professons.

El 1999, quan feia deu anys de la coronació, per diverses circumstàncies es van haver d’organitzar a correcuita i es van celebrar a finals d’any, al mes de desembre. L’any 2009 amb el mossèn de llavors, hi va haver força entusiasme per celebrar el 20è aniversari de la seva coronació i es van dur a terme durant el mes de maig, amb una molt bona entesa amb l’Ajuntament d’Alcover. També aquell any es va constituir formalment el grup de dones que s’encarrega de tenir cura de l’ermita i les celebracions entorn de la Mare de Déu del Remei, que s’anomenen popularment «les dones del Remei» i ho conformen 12 membres (dones).

Deu anys després, és aquest mateix grup de dones qui ha passat al davant de l’organització de les Festes Decennals.

Aquí us deixem un, reportatge emès per  la Xarxa TV del programa anomenat “Gaudeix de la Festa”, corresponent a les festes desenals de la Mare de Déu del Remei d’Alcover, del 9 de juny de l’any 2019.

Cloenda de les Decennals a Alcover de l’any 18 de juny 1919
https://www.youtube.com/watch?v=32LwF4n0FsU&t=4s

Comissió de Dones del Remei.

Carme Roca