02-06-24: CORPUS CHRISTI: “Allà on ens necessites. Obrim camí a l’esperança” [Campanya de Caritas/Corpus 2024]

L’Arquebisbe Joan Planellas alertava ja l’any 2020 que “l’Església sempre ha unit l’Eucaristia amb la caritat”

“… / només compta la fe que actua per amor [CARITAT]”  (Gàlates 5, 6b)

El Diumenge, dia 2 de juny, Solemnitat del Corpus Christi (Dia de la Caritat) ajuntem l’Eucaristia a la caritat fraterna, la fe actua per la Caritat (Ga 5, 6b). Se’ns fa memòria del nostre compromís envers els qui pateixen per la pobresa i l’abandó.
Som conscients que el servei d’acollir i acompanyar en el que la humanitat i cada persona tenim de més vulnerables és, sempre, insuficient, també som conscients que en cada experiència Jesús vol ser prop d’aquestes situacions i de qui ho viu.
Ser prop dels qui pateixen per la pobresa i l’abandó és sens dubte dels testimonis més creïbles i indiscutibles de la fe i del seguiment de Jesucrist.

“Mira, sóc a la porta i truco. Si algú m’escolta i obre la porta, entraré a casa seva i menjaré amb ell, i ell amb mi” (Ap 3,20)”

Per Corpus se’ns recorda aquesta manera de ser i de viure i ens convidem a avançar per aquest camí: “Mira, sóc a la porta i truco. Si algú m’escolta i obre la porta, entraré a casa seva i menjaré amb ell, i ell amb mi” (Ap 3,20)”. Corpus, un dia per escoltar la veu del Senyor i fer-ne vida per sempre, obrim-li la porta de la nostra vida, deixem-nos omplir de la seva llum. L’Arquebisbe Joan Planellas alertava ja l’any 2020 que “l’Església sempre ha unit l’Eucaristia amb la caritat” i que “a la llum de l’Evangeli, el Catecisme de l’Església catòlica (n. 1397) ensenya que «a fi de rebre veritablement el Cos i la Sang del Crist lliurats per nosaltres, hem de reconèixer el Crist en els més pobres, germans seus»”

Corpus Christi 2023

Dia de la Caritat, Càritas ens en fa memòria, mobilitza la Caritat, l’Amor al servei dels més pobres i vulnerables, i l’acompanyament perquè recalculin la seva ruta i el seu camí per tirar endavant. La Campanya de Caritas, i que fem nostra, té per lema “Allà on ens necessites. Obrim camins a l’Esperança”. El Papa Francesc: “Convido a l’esperança, que «ens parla d’una realitat que està arrelada en la profunditat de l’ésser humà, independentment de les circumstàncies concretes i els condicionaments històrics en què viu. Ens parla d’una set, d’una aspiració, d’un anhel de plenitud, de vida assolida, d’un mesurar-se amb allò que és gran, que omple el cor i eleva l’esperit cap a coses grans, com ara la veritat, la bondat i la bellesa, la justícia i l’amor. […] L’esperança és audaç, sap mirar més enllà de la comoditat personal, de les petites seguretats i compensacions que estrenyen l’horitzó, per obrir-se a grans ideals que fan la vida més bella i digna . Caminem en esperança .” [Carta Encíclica “Fratelli Tutti” del Papa Francesc sobre la fraternitat i l’amistat social; 3 d’octubre de l’any 2020, vigília de la Festa del “Poverello”].

Que la celebració del Corpus: la presència a l’Eucaristia, la Processó pels Carrers, compartir-ho, colze amb colze, amb enitats i els elements festius, els responsables d’entitats i autoritats, visualitzi els millors desigs i voluntats de les nostres arrels. És pregària que presentem, el dia de Corpus, demanant que la Mare de Déu del Remei intercedeixi i ens ajudi.

HORARIS:

ALCOVER: Parròquia de l’Assumpció

Dissabte, dia 1de juny (Missa de vigília): 20:00 h

Diumenge, dia 2 de juny: 18 :00 h  (a l’Eucaristia la col.lecta serà extraordinària, en suport per CARITAS)

Processó, a l’acabar la missa

A l’Eucaristia i a la processó, també, amb participació de qui ha celebrat la seva Primera Comunió aquest any.

LA MASÓ: Parròquia de Santa Maria Magdalena

Diumenge, dia 2 de juny: 10:30 h

Processó, a l’acabar la missa

A l’Eucaristia i a la processó, també, amb participació de qui ha celebrat la seva Primera Comunió aquest any.

LA RIBA: Parròquia de Sant Nicolau

Diumenge, dia 2 de juny: 13:00 h

EL MILÀ: Parròquia de Santa Úrsula

Dissabte, dia 1 de juny (missa de vgília): 18:00 h