Ser escolana o escolà! “CRIDATS A SERVIR” (Trobada diocesana d’escolans/escolanes, a La Selva del Camp, el 25 de juny de 2024)

Una molt bona decisió de les famílies, per als seus fills i filles, quan han celebrat la Primera Comunió i la Confirmació. Pensar-ho i fer-los-hi la proposta.

Acompanyar els seu procés  des d’una proximitat amb Jesús, cuidada i propera. En el nostre cas, ja podriem pensar-hi durant el segon any de catequesi d’infants (entés com iniciació), Tot aquell nen o jove que, busqui tenir una relació estreta amb Jesús i seguir-lo es pot convertir en escolà o escolana.Una proposta de les Parròquies, amb una pedagogia que té en la litúrgia la seva referencia (l’eucaristia com a eix i fonament, també les devocions arrelades en la parròquia -Romeries, actes de pietat popular, etc-).

Col.laborant amb el mossèn, i amb amb el servei de lítúrgia (Sacristana, monitors/es, etc.) en la celebració litúrgica, i per mitjà del bon servei que fan són servidors/servidores de la comunitat parroquial de manera espiritual. El seu servei va més enllà, ja que serveixen al mateix Jesús present a l’altar, al mossèn i a l’assemblea (Jesús al lavatori dels peus es va fer servidor de tots, de l’amic i del traïdor, del que estima i del que nega), els escolans/escolanes són per al servei “com Jesús”, és a dir, ell serveix a tothom de manera desinteressada, afectuosa i generosa.

Aquest servei, el d’escolans/escolanes és ja habitual i de temps a les nostres parròquies, en bmolt bona part, gràcies als mossèns que ho han cuidat i les famílies que ho han procurat i, qui amb molta generositat ha tractat amb proximitat familiar als infants i adolescents en cada oportunitat. Gràcies.

El Patró dels escolans/ escolanes és San Tarsici, la seva festa, el 14 d’agost. L’Anirem coneixent més i el seu testimoni ens ajudarà.

A l’Arquebisbat en són algunes les Parròquies que ens anem ajudant en aquest camí, Aquest 2024, el dia 25 de juny, a La Selva del Camp hi ha la Trobada Diocesna d’escolans/escolanes, ¡hi anirem!. Qui pensi que hi pot participar, que ho digui a la seva Catequista (Sortirem de davant de l’església -Alcover-, a les 10 del matí):

10:30  Acollida al Col.lagi Sant Rafael ( a La Selva)…[ Pregària i cant d’animació – Jos – Piscina [a les municipals (qui vulgui banyar-se, cal que porti banyador, tovallola, etc.)].

13:00 Dinar.

16:00 Missa [hi són ben convidades les famílies i les catequistes, si hi volen ser].

17:00 Berenar i comiat, a la Parròquia de Sant Andreu (La Selva).

Prescisament, el lema amb el que es convoca aquesta TROBADA és :CRIDATS A SERVIR!

Curs 2024-2025, a la Unitat Pastoral (Alcover, La Riba, La Masó, El Milà, Mont Ral i Farena)

Setembre:

Trobada de començament del curs i formació, a Alcover:

Ens hi ajudaran, escolans de la Parròquia de Falset i el Mossèn, que és, alhora, el Delegat diocesà de litúrgia.

Benedicció dels escolans/escolanes, començant la “Missa amb infants i famílies”, a Alcover.