(11-09-2024) 11 de setembre de 2024: “Necessitem viure amb més radicalitat i coherència el que prediquem”

Al servei del nostre poble“, escrit el 21 de gener del 2011, commemorant els 25 anys del memorable “Arrels cristianes de Catalunya” és un bon document i, ¡ho subratllo!, un molt bon document per avui!. els dos Documents van ser escrits amb voluntat de fidelitat a la realitat del país on els bisbes en són els seus pastors, encara avui ens cal llegir la reflexió que s’hi fa, és magisteri proper i adequat, ens convida a totes i a tots a esforçar-nos per conèixer millor i posar en pràctica tant com puguem el pensament social de l’Església, que no és un corpus doctrinal tancat i segellat per sempre sinó que roman obert als nous problemes i reptes que els temps ens plantegen:

 

“La societat contemporània, com ens ho indicava ja el papa Pau VI [Exhortació Apostòlica “Evangelii Nuntiandi”, 8 de desembre de 1975], vol testimonis més que no pas mestres, i si accepta els mestres ho fa en la mesura que són autèntics testimonis. És per això que proposem a tots els cristians un compromís renovat en la vivència de la fe i en la seva adhesió amorosa a l’Església, i demanem de no cansar-nos mai de predicar la Paraula de Jesucrist, en tota circumstància, anant a l’essencial del seu missatge d’amor. Tots necessitem viure amb més radicalitat i coherència el que prediquem, a fi que molts dels nostres coetanis puguin sentir-se atrets novament per Jesucrist i es descobreixin convidats a formar part activa de la comunitat dels seus deixebles” (“AL SERVEI DEL NOSTRE POBLE, 25 anys d’Arrels cristianes de Catalunya”; núm. 21; Conferència Episcopal Tarraconense; 2011).

 

Accés al Document, des de la web de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Síntesi del Document i pauta per la seva  lectura, a la Revista “Temes d’avui” (13 de setembre-2011)/ Mn. Joan Antoni Mateo i García (+ 2021)