(05-10-2024) 5 d’octubre de 2024 / Arxiprestat de l’Alt Camp, ROMERIA A MONTSERRAT: “Amb vostre nom comença nostra història, i és Montserrat el nostre Sinaí”

5 d’octubre de 2024, “l’Arxiprestat de l’Alt Camp pelegrina a Montserrat”, una experiència fonda que Maria guarda en el seu cor i medita, com la dels pelegrins del primer Nadal (Lc 2, 1-21), el Cambril de la Mare de Déu de Montserrat ens és:
Cova de Betlem,
Cenacle en Dijous Sant,
pregària que anega els ulls de qui fa seus els “dolors del món”, en Divendres Sant,
Dol en Dissabte Sant,
experiència fonda del Ressuscitat per Pasqua…
Companyia, sempre, pregant que fa de la nostra vida una constant Matinada de Pentecosta.

 

“Pelegrins i pelegrines del 5 d’octubre a Montserrat” (cal recordar que, amb els que hi érem, hi eren els que portem al cor i que vam recordar en la pregària, l’Església i el món en el sentit més ample i concret, alhora). Maria ens porta al cor i ens cuida “en pregària”… i hi tornarem, si Déu vol!

 

El pelegrinatge, la nostra Romeria, ens convida a reflexionar sobre la nostra pròpia vida i a trobar significat i propòsit en el nostre pelegrinar diari, no importa quantes vegades caiguem, sinó quantes ens aixequem. La Mare de Déu, que ens va acollir ens convida i compromet a no rendir-nos davant dels obstacles que trobem al nostre camí , pelegrinant!. Ens recorda que el que defineix la nostra vida és, sempre la nostra capacitat per aixecar-nos i seguir endavant.

 

Enguany hi va participar un grup de dues-setanta persones de les tres unitats pastorals que formen l’arxiprestat: Valls, Mig Gaià i Alcover (amb La Masó-La Riba-El Milà-Mont ral-Farena), Romeria que va coincidir amb la celebració del Mil·lenari de la fundació del Monestir benedictí, i un lema motivador que caldrà recuperar en molts moments del curs pastoral 2024-2025; “Amb vostre nom comença nostra història, i és Montserrat el nostre Sinaí” (Referència extreta del Virolai).

 

Per al començament del Curs 2024-2025:
una jornada de pregària,
un itinerari, pelegrinant,
referència bíblica,
arrelament cultural i religiós i
convivència entre els feligresos de les diferents parròquies.
Que ens sigui suport i ajuda per a establir complicitats pastorals per al treball coordinat i de conjunt, cuidat per la Mare i Mestra, la Mare de Déu de Montserrat. Que a l’Arxiprestat,  les Parròquies, amb els grups i serveis que hi ha, percebin aquesta proximitat de Maria, Mare i Mestra.

 

Per ampliar aquesta informació i imatges, a la WEB de l’Arquebisbat.