(20-10-2024) El DOMUND en l’itinerari de la “Visita Pastoral” a l’Unitat Pastoral: “Aneu i convideu!” (Missatge del Papa Francesc, DOMUND 2024)

La visita pastoral és una oportunitat en ella mateixa per «reanimar les energies dels agents evangelitzadors, felicitar-los, animar-los i encoratjar-los; és l’ocasió per convidar el poble fidel a la renovació de la pròpia vida cristiana» (Directori per al ministeri pastoral dels bisbes, n. 220). I aquesta oportunitat que compartirem se centrarà en les trobades amb les comunitats del territori, amb les persones malaltes, amb els grups, associacions i moviments d’Església arrelats a cada lloc; en visitar les escoles, els locals de les Càritas parroquials, les ermites i els llocs singulars de la vida cristiana del nostre territori. En una paraula, serà el moment de conèixer cada batec de la comunitat cristiana.

I també serà l’ocasió de trobar-se compartint una sessió de catequesi, de celebrar junts els sagraments, de compartir la Taula del Senyor en l’Eucaristia, de pregar per les necessitats del món. I, encara, serà l’oportunitat de conèixer-nos, i fer-ho a casa vostra. M’agradaria que en acabar la visita, hagi pogut visitar tots els pobles i les parròquies del bisbat (les 201 parròquies). Per tot això la visita pastoral resseguirà l’arxidiòcesi atenent la nova divisió territorial, és a dir, per Unitats pastorals.” (Sr.Arquebisbe, Mons.Joan Planellas, al Full Dominical, 16-XI-2023).

En la Visita Pastoral, se’ns ecoratja per “la missió de portar l’Evangeli a qualsevol criatura ha de tenir necessàriament el mateix estil d’Aquell a qui s’anuncia. En proclamar al món «la bellesa de l’amor salvador de Déu manifestat en Jesucrist mort i ressuscitat» (Exhort. Ap.Evangelii gaudium, 36), els deixebles-missioners ho fan amb joia, magnanimitat i benevolència, fruit de l’Esperit Sant en ells (cf. Ga 5,22); sense forçament, coacció o proselitisme; sempre amb proximitat, compassió i tendresa, aspectes que reflecteixen la manera de ser i d’actuar de Déu.”. Missatge del Papa Francesc, DOMUND 2024; 20 d’octubre de 2024)

Valorem i cuidem la Visita  Pastoral des del caràcter missioner, molt viu en aquest mes, “missioner per excel.lència”, l’octubre, Cuidem l’impuls missioner que se’ns recorda com a propi, femho amb el compromís d’avançar en la Unitat Pastoral, es una “Visita Pastoral Missionera”. La vivim en la realitat de cada comunitat: Ha començat en la Festa de la Mare de Déu del Remei, el Domund, memòria missionera per cada Parròquia (en la Festa dMakor, de Sant Pròsper i Santa Úrsula, a Alcover), o la Festa Patronal, Santa Úrsula, al Milà; la Festa de la Gent Gran, a la Riba; acompanyant-ho en el record i la pregària des de La Masó, Mont ral i Farena: I el Domund en tot: «L’Església continuarà anant més enllà de qualsevol frontera, continuarà sortint una vegada i una altra sense cansar-se o desanimar-se davant les dificultats i els obstacles, per a complir fidelment la missió rebuda del Senyor.» (Missatge del papa Francesc pel Domund 2024).

Text sencer del Missatge del papa Francesc “ANEU I CONVIDEU A LES NOCES TOTHOM QUE TROBEU (cf. Mt 22,9)” ; Missatge per a la 98a Jornada Mundial de les Missions; 20 d’octubre de 2024