08-06-2024: El segon dissabte de cada mes, Missa a l’Ermita de la Mare de Déu del Remei, 10:00

¡Cal motivar-nos i fer Camí!, ¡PELEGRINAR! “pel camí que s’enfila cap a Mont-ral, seguint el riu Glorieta, pel Niu de l’ Àliga, hi trobar-nos a l’Ermita de la Mare de Déu del Remei. La imatge de Maria d’ulls vibrants de cervatell, com la descriu Mn. Joan Roig en els Goigs. Representa la Noia de Natzaret contenta amb el Fill, amb els braços arromangats per al treball, talment una veïna més del poble.
És la dona amatent per a servir. És pura disponibilitat. En la iconografia mariana és poc freqüent que Maria sostingui un raïm a les mans. El nen encuriosit esguarda el raïm que prediu la seva sang vessada a la creu i donada a nosaltres en el sagrament. Vi nou d’una aliança nova i d’una alegria nova. En els mateixos goigs el sacerdot poeta escriu el bellíssim vers: Jesús, una mirada vostra mils d’estrelles ha colpit, d’entre totes una es bada pels qui cerquen l’Infinit”. [Reflexió a partir del Text, del novè dia de l’itinerari espiritual, cuidat per Mn.Rafel Serra, prevere, en el seu novè dia: “NOVÈ DIA: INVOQUEM MARIA, VENERADA A L’ERMITA DEL REMEI, A ALCOVER(25 de març de 2020)]

Una proposta a la Unitat Pastoral (Alcover, La Riba, La Masó, El Milà, Farena i Mont Ral): Cada segon dissabte del mes, hi celebrem la Missa, a les 10:00 h: Una referència en el camí que fa cadascú, personalment, amb la família, cada Parròquia o com a grup o associació; els bons hàbits ajuden i aquest del segon dissabte de cada mes ho és; i  també ho serà, si l’integrem en la nostra vida, la VISITA ESPIRITUAL:La Visita Espiritual a la Mare de Déu del Remei, redactada per Mn. Jordi Figueras i jové, pvre. de l’Arquebisbat i fill d’Alcover, Parròquia de l’Assumpció. Fou presentada en la “XXI Festa del 2n diumenge de maig” (12 de maig de 2024), a l’Ermita. És un recurs i un suport que acompaña el nostre itinerari, personal i comunitari, que ens ajudi també en el nstre servei d’acompanyants d’itineraris (Catequistes, pares i mares de família, padrins i padrines, etc.):

Lletra de “La Visita Espiritual a la Mare de Déu del Remei” (Jordi Figueras i Jové, pvre; 12-maig-2024).