07-06-2024: La Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús i la memòria del Cor Immaculat de la Mare de Déu, el 08-06-2024.

Imatge del Sagrat Cor de Jesús, venerada a l’església de la Parròquia de l’Assumpció, a Alcover

El divendres següent a Corpus: el Sagrat Cor de Jesús. Devoció amb la que, des de l’agraïment, fem  memòria que la Caritat del Crist “ens urgeix” (2 Cor 5,14). Ve de lluny, el 20 d’octubre del 1672 un sacerdot normand, sant Joan Eudes, va celebrar per primera vegada una missa pròpia del Sagrat Cor. A partir del 1673 es va anar difonent.

I l’endemà de la celebració del Sagrat Cor recordem la del Cor Immaculat de la Mare de Déu. Sant Antoni Maria Claret va ser un gran impulsor de la devoció al Cor de Maria i va anomenar «Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria» la congregació que va fundar a Vic l’any 1849: “els Claretians”, presents i actius, al nostre Arxiprestat de l’Alt Camp (a la Parròquia de la Mare de Déu del Lledó i al Col.legi Claret, a Valls).
Les celebracions del Sagrat Cor de Jesús i del Cor de Maria ens recorden que l’Església viu de la Caritat (2Co 5,14), aquest divendres, i el dissabte, recordem que l’itinerari per viure la Fe consisteix a pelegrinar continuadament a l’encontre amb Déu per a tornar “al dia a dia” portant l’amor i la força que en deriven, a fi de servir els nostres germans i germanes amb el mateix “cor” de Déu. En la Sagrada Escriptura veiem que el zel dels Apòstols en l’anunci de l’evangeli que suscita la fe està estretament vinculat al servei dels pobres (Ac 6,1-4).

HORARIS

a la Unitat Pastoral (Alcover, La Riba, La Masó, El Milà, Farena i Mont ral).

A la Parròquia d’Alcover:

Divendres, el Sagrat Cor de Jesús:

20:00 – 21:00 h.:  Missa i, a continuació, adoració.

A la Unitat Pastoral:

a les Eucaristies del Diumenge, 9 de juny, en farem memòria.