24-08-24: SOPAR DE LA FAM, a Alcover / Solidaris i “colze amb colze” amb la Campanya 2024 de MANS UNIDES.

El 24 d’agost de 2024 [21:00 h. a “l’església vella”, a Alcover], “SOPAR DE LA FAM”. Ja és habitual en la programació i es preveu cada any, col.laborant-hi l’Ajuntament i la Parròquia, entitats del poble i comerços, i un bon grup de voluntaris i voluntàries. Subratlla el que cal recordar sempre: que tenim un llarg camí per recórrer i que la mà de l’home provoca en la història canvis que fan patir.

 

Aquest SOPAR DE LA FAM, es convoca en el marc de “la Campanya 2024” de Mans Unides, i amb el lema «L’efecte ésser humà. L’única espècie capaç de canviar el planeta», Aquesta convocatòria ens fa memòria d’un repte important: com el clima està repercutint en drets tan bàsics com l’alimentació, l’aigua potable, la salut, una vida digna o un entorn saludable.

 

Des de Mans Unides, per aquest any 2024, “es trasllada a la societat com la crisi mediambiental està afectant milions de persones, sobretot del Sud global, perjudicant els seus drets més bàsics com el dret a l’alimentació, a l’aigua potable, a la salut, a una vida digna, a un entorn saludable, generant una gran injustícia climàtica.
Amb aquesta nova campanya, alcem la veu per la cura del planeta perquè és el camí per a lluitar per la dignitat de les persones. Sota el lema «L’Efecte Ésser humà», volem conscienciar que el maltractament al planeta té conseqüències majors a l’altre costat del món, i destacar aquest doble poder de l’ésser humà per a transformar-lo: per a bé i per a mal. Som «l’única espècie capaç de canviar el planeta»” (Mans Unides, Materials per la Campanya 2024)
En els mateixos materials se’ns recorda que “mai havíem patit com fins ara, sequeres, inundacions, desforestacions, contaminacions, etc. Si aquests fenòmens es donen en els països rics, amb prou recursos per poder-los fer front es veu d’una manera, però si passa en països ja castigats per la pobresa i la fam, son arrossegats encara més a una total vulnerabilitat sense poder-ne sortir. El sistema econòmic que tenim, provoca una injustícia climàtica. Perquè qui contamina més son els països rics que instal·len les seves industries als països empobrits. Nosaltres en traiem beneficis i ells pateixen les conseqüències. No tenen recursos per mitigar aquest canvi climàtic.
En la Doctrina Social de l’Església, i sobretot, en l’encíclica “Laudato Si” (24 de maig, 2015) i l’exhortació apostòlica del papa Francesc “Laudate Deum” (4 d’octubre, 2023), es reconeix l’enorme injustícia que sofreixen els més vulnerables, a qui les actuals conseqüències d’una crisi climàtica sens precedents afecten de manera desproporcionada i contra les quals no poden lluitar” (Mans Unides, materials per la Campanya 2024)

 


Web de l’Arquebisbat de Tarragona

Per ammpliar aquesta informació, Full Dominical del Bisbat de Sant Feliu, 4 de febrer de 2024

Mans Unides, Delegació de Tarragona