15-08-24: L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU, Festa titular de la Parròquia d’Alcover.

El dia 15 d’agost és gran festa de la Mare de Déu Assumpta al cel, titular de la Parròquia, a Alcover. Maria, Mare del Crist i Mare de l’Església, enduta al cel, on, ressuscitada ja amb el seu Fill, vivent, ajuda tot el Poble de Déu i tots els fills i filles que el mateix Senyor li va donar des de la Creu. Ens mostra el camí que s’ha de revelar en nosaltres i ens ajuda a assolir-lo.
“Val la pena retornar a Maria de Natzaret; noia del poble, amb accent galileu, mare de Jesús, senzilla mare de familia, sabia quines eren les dificultats de cada dia, l’obscuritat de la fe davant el misteri de Jesús, fill seu i fill de Déu, que patí la solitud, l’espasa de dolor en la creu, que sentí l’alegria de la Pasqua i de la Pentecosta. Peregrina de la fe, primera cristiana, seguidora de Jesús, dona creient amb la fe d’Israel, pobra de Jahvè, filla de Sió, oberta a Déu i als homes i dones. Maria és el triomf de la vida sobre la mort, de la justícia sobre la injustícia, del bé sobre el mal. Ni la mort ni la corrupció tenen la darrera paraula.
La Mare de Déu, Mare i Mestra, conservà en el seu cor, en silenci acollidor, la Paraula, “Per aquells dies, Maria se n’anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea, va entrar a casa de Zacaries i saludà Elisabet. Tan bon punt Elisabet va sentir la salutació de Maria, l’infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l’Esperit Sant. Llavors cridà amb totes les forces:
–Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves entranyes! Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar? Tan bon punt he sentit la teva salutació, l’infant ha saltat de joia dins les meves entranyes” (Lc 1, 39-44): “Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t’ha anunciat es complirà!” (Lc 1, 45)” (a partir de l’aportació del P. P.Codina, a web de pastoral)

 

Horari:

 

Dimecres, 14 d’agost, 20:00
Missa de la Vigília.

 

Dijous, 15 d’agost, 11:45
Missa de la Festa.