24-08-2024: Recordarem en la pregària, al Beat Mn. Isidre Torres, rector d’Alcover (Blancafort, 1874 – coll de Lilla, 1936). Som “Peregrins de l’Esperança!”

BEAT ISIDRE TORRES BALSELLS, prevere i màrtir, (nat a Blancafort, el 27 de novembre de 1874, ordenat el 1898). Rector d’Alcover.
Al terme de Montblanc, a tres kilòmetres, en direcció al coll de Lilla, qui era el rector d’Alcover, es trobà amb el Crist, en mort santa i gloriosa, el beat Isidre Torres, devot de la Mare de Déu del Remei, pastor zelós i estimador del cant gregorià i de la Litúrgia, era el 24 d’agost de 1936:
El dia 21 de juliol, cremant-se l’església, va córrer a salvar el Santíssim i volia, galleda a mà, apagar el foc, però un jove el va fer marxar. L’endemà va començar la seva vida de fugitiu i acollit pel rector de la Riba emprengueren camí, Brugent amunt fins a Farena. Allí els acollí la Mn. Lluís Culleré, que després de la guerra, escriurà les vivíssimes memòries d’aquests dies. També es trobaren amb Mn. Pau Queralt, de Montblanc. Estigueren dos dies al Mas de Mestre i després en una cova. Mn. Lluís els proveïa defensa i menjar, quan els advertí que havien començat una batuda pels boscos de Poblet el grup es dispersà. Mn. Isidre arribà a Blancafort fins que el van assassinar al lloc esmentat, a les quatre de la tarda encara donava senyals de vida. Estava agonitzant. En aquest lloc hi ha un creu que recorda aquest martiri. El bon rector d’Alcover perseverà en la seva fe en el temps de la prova i ara, segons la promesa del Senyor, s’asseu a la taula del Regne. Es venera a Blancafort.” (Del record, distribuït an la celebració de les Beatificacions, a l’Arquebisbat de Tarragona, el 13 d’octubre de 2013)
I avuí, ara i aquí  “… se’ns demana de donar la talla, d’estar a punt per a l’aventura d’anunciar arreu el missatge engrescador de Jesús de Natzaret. Preparem-nos també per al proper Jubileu de l’any 2025 que porta per lema «Peregrins de l’esperança». Quina expressió tan bonica! No som nosaltres sols qui tenim les solucions, sinó que peregrinant tots junts, amb tants homes i dones del nostre entorn, ens disposem a caminar vers la veritat de Déu. Però la nostra peregrinació no és un anar d’aquí d’allà, sinó que té les seves arrels en la Creu de Crist, força per a un món nou basat en l’amor de donació dels uns pels altres. És aquí on trobem la nostra esperança, l’esperança de la humanitat sencera” (PLANELLAS, Mons. JOAN; Exhortació Pastoral sobre “la maternitat eclesial”, “Heu estat fills, sigueu també mares”; 15 d’octubre de 2023; a la cloenda).

 

24 d’agost de 2024, dissabte, a l’Eucaristia del Diumenge XXI de durant l’Any, recordarem en la pregària al Beat, Mn.Isidre Torres Balcells:

 

20:00 h.

 

Tot seguit, “Sopar de la Fam” (a l’església “vella”)

 

Podem ampliar-ho:

 

Exhortació Pastoral sobre “la maternitat eclesial”, “Heu estat fills, sigueu també mares” del Sr.Arquebisbe, Mons. Joan Planellas; 2023
Papa Francesc: “Hi ha més màrtirs avui que els que hi havia en els primers temps” (19/IV/2023)