(25-10-2023) El Diumenge, dia 29 d’octubre de 2023, a les 11:45, a Alcover: Missa al començar el curs 2023-2024

El Diumenge, dia 29 d’octubre, a les 11:45, i a Alcover: Missa al començar el curs 2023-2024. La Catequesi va comenár el dilluns, 23 d’octubre (1r i 2n.), el dimecres, 25 d’octubre (l’etapa per a qui té 10 anys o algún més) i el 27 d’octubre els Grups de joves, a l’Arxiprestat.
Per tenir-ho en compte: Subratllem com n’és dimportant la implicació familiar (pares i padrins, avis, germans grans, etc.) “són referents principals” en el camí de la fe dels infants i adolescents. Ho subratllem al començar el curs. Sigui quina sigui la fondària de la seva fe, la catequesi no en pot prescindir. És en el si de la família que els nois i noies es fan gràcies a tantes experiències que els van construint com a persones.  I la celebració de l’eucaristia dominical per a tothom ajuda a la família dels infants i a les Parròquies. És una manera d’anar fent créixer aquesta llavor de la fe, menuda com un gra de mostassa, com ens diu l’evangeli, i que pot arribar a ser un gran arbre. Però perquè ho sigui l’hem de conrear, l’hem de regar i l’hem cuidar perquè creixi i s’enforteixi. La catequesi, l’oratori, la pregària en comunitat o en família i la missa ajuden, ben segur, al creixement de la fe dels petits, dels adolescents i dels joves i també dels adults.
Cuidem, doncs, la seva i la nostra formació cristiana i participem en la celebració de la fe.

 

Infants – adolescents – joves

1. (8-9 anys) Primer i segon curs de Catequesi: La participació en l’eucaristia, «font i cimal de la vida cristiana», és el segon dels sagraments de la iniciació cristiana. Un infant batejat, a partir de l’edat de nou anys anys, comença la catequesi per participar en la taula de l’eucaristia. Aquesta catequesi té una durada de dos cursos sencers, acompanyant per rebre per primer cop el Cos i la Sang de Crist, durant el temps pasqual del segon curs catequètic.

 

2. (10-… anys) Etapa per a una descoberta i una iniciació i coneixement de la Comunitat / l’Església des del  al seguiment de Jesús, en la línia d’un senzill i accés a l’Evangeli. En aquesta etapa ferir es pretén desvetllar les ganes de seguir Jesús i de descobrir l’Evangeli. també l’accés a etapes posteriors, en la pastoral de joventut parroquial-arxiprestal-diocesana. Es tracta de fer un procés que ajudi  l’infant-adolescent a que estableixi punts de referència per a la seva vida actual i per al seu futur com a cristià. Els passos fets en aquest camí tenen la voluntat de crear record, de manera que esdevinguin com unes fites que vagin fonamentant una personalitat cristiana que s’haurà de completar amb els anys. Em aquesta etapa es pot plantejar la celebració de la Confirmació.

 

3. (Adolescents i joves): “LIFETEEN”. Els adolescents i els joves acullen amb ganes i confiança la proposta de “LIFETEEN”, “GRUPS DE VIDA”, que aportin solidesa a la formació cristiana rebuda, i aquesta exigència comporta adaptar.ho a la situació en què es troben i al nivell de la seva formació cristiana, aprofundir en la dimensió eclesial de la fe, ajudarà a enfortir la consciència moral i l’esperit de conversió,  Pel que fa referència als continguts propis dels Grups “LIFETEEN” és cuiden i segueixen la Proposta de Pastoral per a la Joventut de la Delegació Diocesana i el seu punt de referència és a partir de l’Arxiprestat. En aquest procés es contempla l’acompanyament per rebre els Sagraments de la Iniciació Cristiana com a expressió vital del camí que es segueix. Per valorar-ho,  rebre’n informació, a la pròpia Parròquia/Unitat Pastoral o amb qui ho coordina a l’Arxiprestat.