(17-01-2024) 21-27 de gener: VIII Setmana de La Bíblia/ 21 de gener: El Diumenge de La Paraula

 

“La VIII Setmana de la Bíblia torna del 21 al 27 de gener del 2024, amb el lema d’aquesta edició és ‘Manteniu-vos ferms en la meva Paraula’. Durant aquesta setmana, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell”.El Diumenge de la Paraula de Déu, jornada instituïda des de 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de durant l’any,  el dia 21 de gener, precedeix la setmana plen ad’activitats

 (A Catalunya Religió)

El papa Francesc institueix aquest diumenge per tal que tot el poble sant de Déu reflexioni i valori la importància que té llegir i viure el contingut de la Paraula de Déu en la pròpia vida cristiana. El Concili Vaticà II va donar un gran impuls al redescobriment de la Paraula de Déu, amb la seva Constitució Dei Verbum, «Paraula de Déu». I el mateix Concili Provincial Tarraconense, del qual comencem a celebrar el vint-i-cinquè aniversari, hi dedicà tota una part dels seus debats i, en la primera resolució sobre el tema, considerada a més com a prioritària, hi trobem escrit: «L’Església escolta la Paraula de Déu i la proclama com a Paraula de salvació. El Concili Provincial Tarraconense insta cada fidel cristià a escoltar-la, a llegir-la personalment, a meditar-la, a celebrar-la en l’Església i a pregar amb ella, per tal de viure de la seva força transformadora i en plena obediència de fe al Senyor, sota el guiatge de l’Esperit Sant» (n. 48)

[De la “Carta Dominical” de l’Arquebisbe Mons. Joan Planellas: «EL DIUMENGE DE LA PARAULA» (1 de febrer de 2020 / Diumenge de La Paraula)

A la nostra Unitat Pastoral, reprendrem les trobades per la formació i que són suport per la lectura de la Bíblia i, també, per a qui segueix el Curs Bíblic per correspondència, un molt bon servei que ofereix el Secretariat diocesà per a l’animació bíblica, a l’Arquebisbat de Tarragona.

 

Enllaç, des d’on es pot accedir a la reflexió del P.Agustí Borrell, en motiu de la VIII Setmana de la Bíblia. Val molt la pena escoltar-ho