(27-10-2023) El Diumenge, 29 d’octubre de 2023: Romeria a Montserrat -Arxiprestat de l’Alt Camp-

La Romeria a Montserrat, que es convoca a l’Arxiprestat de l’Alt Camp i que  la nostra Unitat pastoral acull, se’n fa ressò i l’aprofita, és realment  un “Pelegrinatge espiritual a Montserrat”, cal veure-ho així  i entendre’ns  pelegrins de la Mare de Déu i pelegrins de Montserrat. “El pelegrinatge al Santuari de la Patrona de Catalunya que es convoca ‹any rere› any›, és un signe clar de devoció, uns moments privilegiats de reconciliació i de renovació de la fe, i alhora també un acte evangelitzador enmig de la societat catalana a la que Jesús ens envia.

Recordem a Maria com aquella dona plenament feliç en Déu, perquè ha fet de la paraula divina llum de la seva vida. També en aquests moments de prova que vivim, som convidats pel salmista a viure aquesta felicitat en clau de proximitat: «Feliç el qui s’interessa pel pobre desvalgut» (Sl 32,1)

Com Maria, que romangué vora la creu de Jesús, també nosaltres estem cridats a ser propers als qui, a causa de tot el que estem vivint, se senten més desvalguts. És aquesta l’actitud d’amor que ens farà viure, com Maria, el goig profund de la felicitat que rebem de Déu. Una felicitat que, essent plena, vessa el seu consol i la seva força sobre totes les circumstàncies de la vida.

Els monjos i els escolans us portem cada dia en la pregària.” (a partir de la web de l’Abadia de Montserrat)

Fem nostra la convocatòria del Papa Francesc a una Jornada de pregària i dejuni: 27 d’octubre de 2023 (“Que es faci tot el possible, si us plau, per evitar una catàstrofe humanitària a Terra Santa”), a la pregària del dimecres, el 18 d’octubre de 2023. La presentem a la Mare de Déu de Montserrat, confiats.

Un molt profitós peregrinatge al que ens hi adherim comunitàriament en l’amistat i la pregària i, evidentement, amb qui, de la nostra Unitat Pastoral hi ha patrticipat, de les Parròquies: d’Alcover, la Masó, La Riba, El Milà, Farena i Mont-ral.

Per veure’n la Crònica, accedint la web de l’Arquebisbat de Tarragona